R3 / l’Humor no passarà mai!

Bé. La frase potser no era ben bé així, però mil estudis científics certifiquen que (som)riure guareix i que resulta una bona eina preventiva contra l’apatia, l’angoixa i el desànim.

Ben segur que durant aquests dies, t’han enviat o has rebut mil i un mems (més avall t’expliquem el que són) que demostren l’existència d’una mena intel·ligència social,  capaç afuar l’enginy -fins i tot d’aquestes situacions tan excepcionals-, per extreure’n la comicitat i  contagiar-nos la rialla.  Beneïts siguin!

Mem creat pel Capità Trapella
Mem creat pel Capità Trapella

Què són els mems?

Del grec mimema, que vol dir alguna cosa imitada. Representen una nova forma de propagació cultural, que permet transmetre idees entre les persones.

Un mem d’internet és un concepte, una idea, una situació o un sentiment que s’expressa a través de mitjans virtuals que es repliquen de manera senzilla i massiva, a través de les xarxes socials: Pot ser una frase, una imatge, un gif animat, un vídeo o un àudio.

En general la seva temàtica és humorística fregant gairebé l’absurd però de manera ocasional es converteixin en petites píndoles filosòfiques.

No esperis trobar grans obres d’art: El que es pretén transmetre va per damunt de l’estètica i el disseny.

Vols saber-ne més? Et proposem la lectura de l’article ¿Qué son los memes? Breve historia de los reyes del humor en Internet | El Mundo, 14/05/18

El repte que et proposem

Vols ajudar-nos a fer un petit repositori col·laboratiu que reculli algunes de les mostres de mems que s’estan generant i viralitzant a través de les xarxes, arran de l’aparició del Coronavirus i les conseqüències en els nostres hàbits quotidians?
Per a realitzar l’enviament, ens ajudarem d’un servei d’enviament de fitxers en línia d’ús gratuït. També pots compartir-los als teus perfils socials amb l’etiqueta #aCasaAmbelgòTIC, tot mencionant el nostre compte @gotictarrega

wp-1585235039512.jpg

Com fer-ho, pas a pas, des del mòbil

Obre el Whatsapp. Obre la conversa on hi ha el mem que vols compartir i localitza’l. Fes un toc al damunt del mem. (1)
Pica al menú de la part superior dreta. (2)
Pica a Compartir, (3)
Llisca per trobar GMail i pica-hi al damunt.(4)

Si vols compartir un fitxer molt gros (més de 25MB), no podràs enviar-lo a través de GMail. Més avall t’explico com fer-t’ho!

Screenshot_20200326_124219Redacta el missatge de correu. Fixa’t que hi apareix adjunt el mem. (1)
Emplena el cos del missatge, explicant-me el que vulguis. Per exemple, d’on has tret el mem o perquè t’ha cridat l’atenció. (2)
Escriu l’assumpte del missatge A casa amb el gòTIC (3)
Afegeix l’adreça del destinatari, en aquest cas jo: gotic@tarrega.cat (4)
Fes un toc a l’avió de paper per enviar el missatge (5)

Com fer-ho, pas a pas, des del mòbil (amb arxius pesats)

En aquesta activitat et proposem utilitzar l’aplicació Firefox Send. Un servei d’enviament d’arxius en línia, d’ús gratuït, capaç de gestionar fitxers de fins a 2,5 GB i que ha estat desenvolupat per la Fundació Mozilla.
Aquesta aplicació ens facilita la compartició d’arxius pesats de manera senzilla, privada i segura, ja que incorpora un sistema de xifratge d’extrem a extrem.

1a49226d155846acb790eeb919f63c8e
Agafa el mòbil i obre la botiga d’aplicacions Play Store (o similars)
Fes un toc a la barra de cerca que hi ha a la part superior (1), busca l’aplicació Firefox Send (2)(3).
Quan ja estàs situada a la fitxa de l’app, fes un toc al botó verd Instal·la. (4)
firefox send 1

Firefox_Send_Icon_2019Surt de la botiga d’aplicacions. A la pantalla d’inici busca l’aplicació Send i obre-la.
Pica al menú superior de l’esquerra (1)
Vés a Vídeos (2) i selecciona el vídeo que desitges compartir. (3)
firefox send 3

Nosaltres, per fer-ho fàcil, utilitzarem l’eina sense registrar-nos, En cas que ho féssim, podríem sincronitzar la gestió dels arxius compartits i mantenir els enllaços actius, fins al cap de 7 dies.

Ja apareix la miniatura de l’arxiu que desitgem compartir. Com que podràs modificar cap paràmetre, ja que utilitzes l’eina com a convidada,  pica sobre el botó Upload, per iniciar la pujada als servidors de Mozilla. (4)
En finalitzar la càrrega, copia l’enllaç a l’arxiu, fent un toc a Copy Link. (5)

firefox send 3

Selecciona l’opció Share link per compartir l’enllaç d’accés a l’arxiu. (6) Fixa’t que el comptador enrere ja s’ha engegat!
Llisca amb el dit per trobar GMail i pica-hi al damunt. (7)

Redacta el missatge de correu. Fixa’t que al cos del missatge ja hi ha l’enllaç al mem. (8)
Completa el cos del missatge, explicant-me el que vulguis. Per exemple, d’on has tret el mem o perquè t’ha cridat l’atenció.
Escriu l’assumpte del missatge A casa amb el gòTIC (9)
Afegeix l’adreça del destinatari, en aquest cas jo: gotic@tarrega.cat (10)
Fes un toc a l’avió de paper per enviar el missatge (11)

firefox send 3

Què? T’animes a fer-nos arribar aquells mems que t’han fet riure més? Entre totes, podem fer més portable aquest temps de confinament.
Pica a gotictarrega.tumblr.com per veure el recull de les vostres aportacions.
Una abraçada i ànims! #Ensensortirem!

 

Publicat per ramonoromi

Persona. Educador. Des de fa més de 18 anys, dinamitzador del gòTIC Ajuntament de Tàrrega (Lleida). Tècnic en projectes culturals i participatius. Assessor digital a entitats socials i administracions locals. Àmplia experiència com a formador, tant en entorns virtuals com presencials. Gran experiència en acompanyament i animació de grups. Expert en disseny i comunicació en els Nous Mitjans. Consultor TIC i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Ràdio Tàrrega, Nova Tàrrega, Revista Estris,...) Moc els ulls.

One thought on “R3 / l’Humor no passarà mai!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: