R4 / Accepto el jurament!

“Juro solemnement fer una còpia de seguretat dels meus documents importants així com els meus records més preuats cada 31 de març.”
Protegir-se és una actitud i una responsabilitat. Aquest jurament, propi d
el Dia Mundial de la Còpia de Seguretat, vol conscienciar-nos sobre la importància de protegir els nostres documents personals, ni que sigui un cop a l’any.

Des de fa un temps, al gòTIC Ajuntament de Tàrrega realitzem taller d’iniciació i aprofundiment en l’ús de dispositius mòbils i procurem promoure un ús segur de les TIC.

Per això, malgrat el confinament, no podíem desaprofitar aquesta oportunitat que ens ofereix aquesta Diada.

Què és?

Una còpia de seguretat o còpia de suport o backup és un procés manual o automatitzat mitjançant el qual es duplica la informació existent d’un suport a un altre, per exemple d’un ordinador a un disc dur extern o al núvol.

La realització periòdica de còpies de seguretat no et protegeix dels atacs a què puguis estar exposada, però et garanteix que podràs recuperar la informació important si no pots accedir al dispositiu, sigui perquè l’has perdut o te l’han robat, o per una fallada en el funcionament,…

Per saber-ne més, et recomanem aquestes lectures

El repte que et proposem

En aquesta ocasió, nosaltres proposem centrar-te en els teus dispositius mòbils.

Des de fa uns anys, Android incorpora una eina destinada a crear còpies de seguretat o restaurar dades d’anteriors dispositius. Malgrat que el procediment de restabliment de dades varia segons el telèfon i la versió d’Android, a continuació t’expliquem com fer-ho pas a pas. (Si et trobes en problemes a l’hora de fer-ho, no dubtis en contactar amb nosaltres)

Les còpies de seguretat guardades a Google Drive, s’encripten amb la contrasenya del Compte de Google i inclouran les següents dades:

  • Els teus contactes
  • Els esdeveniments i la configuració del Calendari de Google
  • Els missatges de text SMS (els MMS, no)
  • Les xarxes Wi-Fi i contrasenyes
  • Els fons de pantalla
  • La configuració de Gmail
  • Les aplicacions instal·lades
  • La configuració de la pantalla
  • La configuració d’idioma i entrada
  • La data i l’hora
  • Configuració i dades de les apps que no són de Google.

1.
Obre l’app de configuració del telèfon. Generalment està representada per una roda dentada.

2
Pica a Google i després a Còpia de seguretat. Ara, activa el servei de còpia de seguretat. Cal que el lliscador, quedi encès i de color blau.

R5.1

3.
Defineix el compte de Google on es desarà la còpia de seguretat.
Si ja et mostra el teu compte de correu, només cal seleccionar-lo.
Si no, hauràs d’afegir-lo, introduint l’adreça i la contrasenya. 
Aquestes còpies, si estan activades, es realitzen de forma automàtica amb certa freqüència, Com pots veure, et mostra el moment de l’última còpia.
R5.2

Coses a tenir en compte:

  • Si vols desar una còpia de seguretat de les teues fotos i vídeos, també pots utilitzar Google Fotos.
  • No podràs restablir una còpia de seguretat d’una versió posterior d’Android en un telèfon que tingui una anterior.
  • En una tauleta compartida, amb diferents perfils, només la usuària administradora  pot veure les opcions de restabliment i de còpia de seguretat.
  • No totes les aplicacions poden crear còpies de seguretat de les seues dades i la configuració, ni tampoc restablir-la.
Ens envies una evidència de què te n’has sortit?

I si fas una captura de pantalla que mostri que has activat la funció de còpia de seguretat correctament i ens l’envies per correu electrònic?

52049Un cop tinguis el contingut a la pantalla, durant uns segons, mantén premuts els botons per abaixar el volum i d’encendre el telèfon, que hi ha en un lateral del dispositiu. Quan tinguis la captura de pantalla feta, pots compartir-la a través de l’eina de correu, ens la fas arribar a gotic@tarrega.cat

Bona feina!

Si no saps com fer la captura amb el teu dispositiu, i no saps com fer-ho, entra a YouTube i busca “hacer captura de pantalla con…” i el nom del teu telèfon o tauleta.

Si no te’n surts i necessites ajuda, demana-la, eh?!

Publicat per ramonoromi

Persona. Educador. Des de fa més de 22 anys, dinamitzador del gòTIC Ajuntament de Tàrrega (Lleida). Tècnic en projectes culturals i participatius. Assessor digital a entitats socials i administracions locals. Àmplia experiència com a formador, tant en entorns virtuals com presencials. Gran experiència en acompanyament i animació de grups. Expert en disseny i comunicació en els Nous Mitjans. Consultor TIC i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Ràdio Tàrrega, Nova Tàrrega, Revista Estris,...) Moc els ulls.

10 respostes a “R4 / Accepto el jurament!

Deixa un comentari