R5 / Fem lo vermut?

Amb el confinament, hem recuperat el balcó, el terrat, com a espai de convivència, socialització, festa. Durant aquests dies, s’hi fa de tot! A la xarxa, segur que n’has vist un munt d’exemples: sessions d’esport i ball, actuacions musicals, casaments, festes d’aniversari, batucades, el vermut,…

Nosaltres, en aquest cinquè repte, volem proposar-te fer el mateix. I si ens trobem per fer el vermut davant de la finestra del nostre dispositiu i la fem petar una estona…?

Com diu una bona amiga i seguidora d’aquests reptes: “fem moments compartits en aquests dies difícils”.

Jitsi Meet

Jitsi Meet és una eina de trucades, videoconferència i de missatgeria instantània a través d’internet, gratuïta i de codi obert. A més, és multiplataforma: això vol dir que la podem utilitzar des del navegador web i també amb Windows, Linux, Mac OSX, Android i IOS.

videoconferència
Exemple de videoconferència, Trobada Virtual de la Xarxa Punt TIC

El repte que et proposem

El repte en si, és senzill.

  1. Prepara’t el vermut (una beguda i alguna cosa per picar) i posa’t davant de la pantalla del teu ordinador o dispositiu mòbil.
  2. Participa de la videoconferència #aCasaAmbelgòTIC, que farem aquest dissabte 4 d’abril, a les 12.30 hores.  A continuació t’expliquem com fer-ho.
    Sigues puntual i porta alguna cosa per compartir!

screenshot-calendar.google.com-2020.04.03-07_07_20

Si vols participar-hi i tens por que et passi per alt, fes clic aquí per afegir aquest esdeveniment al teu calendari personal.

Aquesta experiència és un primer tast per conèixer les oportunitats de treballar i trobar-nos en línia. Més enllà d’aquest temps de confinament. Estàs convidada!

Actualització

Més de trenta persones vau fer cap a la nostra terrassa digital, per compartir l’estona tot fent el vermut, dir-nos que, malgrat tot, estem bé i desitjar-nos coses maques!
Gràcies a totes les persones que hi vau fer cap.

Reconeixem que vam fer curt de taules i cadires: A causa del congestionament de la xarxa, algunes persones ens heu fet saber que vau provar d’accedir-hi, no us en vau sortir. Gràcies per provar-ho i us demanem disculpes!

Per això, si vols provar-ho o vols repetir l’experiència, els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril, a les 12.30 hores, obrim de nou aquest espai de trobada!

Com ho faràs, amb l’ordinador?

Per utilitzar-lo correctament, has de disposar de webcam i micròfon. Si no és així, et convidem a accedir-hi a través del teu mòbil!

Obre el navegador (hem comprovat que amb Google Chrome o Chromium va millor) i escriu aquesta adreça a la barra d’ubicació https://meet.jit.si/acasaambelgotic També pots picar directament sobre aquest enllaç.

En carregar-se la pàgina, l’aplicació  et demanarà permís per accedir i fer ús de la càmera web i el micròfon, tal com mostra la següent imatge. Permet-ho.

jitsi Chrome
Utilitzant Jitsi Meet amb Google Chrome
jitsi firefox
Utilitzant Jitsi Meet amb Mozilla Firefox

Ja ets dins de la sala! Benvinguda. Benvingut.

Si utilitzes Mozilla Firefox, ho veuràs així. Si t’apareixen avisos flotants, com els que apareixen a la part inferior esquerra de la pantalla, pots tancar-los.
jitsi firefox 2

Si utilitzes Google Chrome, així. Segurament, et mostrarà una notificació per instal·lar una extensió de calendari al teu navegador. Pots tancar-la. En aquesta ocasió, no la farem anar.

jitsi Chrome 2

jitsi webNomés queda que afegeixis el teu nom per poder-te identificar fàcilment.

  1. Fes un clic al menú 61140 que hi ha a la part inferior de la finestra.
  2. Fes clic a me.
  3. A l’apartat Profile, escriu el teu nom (Name) i fes clic al botó OK.

Com ho faràs, amb el mòbil?

Agafa el mòbil i obre la botiga d’aplicacions Play Store (o similars)
Fes un toc a la barra de cerca que hi ha a la part superior, busca l’aplicació Jitsi Meet
Quan ja estàs situada a la fitxa de l’app, fes un toc al botó verd Instal·la.1a49226d155846acb790eeb919f63c8e

Surt de la botiga d’aplicacions. A la pantalla d’inici busca l’aplicació Jitsi Meet i obre-la.

jitsi

  1. Pica damunt del símbol de menú de la part superior esquerra .
  2. Entra a Settings
  3. Escriu el teu nom, per tal que et puguem reconèixer.
  4. Torna a l’entrada de l’app .
  5. Fes un toc a Enter room name.
  6. Escriu el nom de la sala acasaambelgotic.
  7. Fes un toc al botó Create / login

jitsi mòbil

Ja has arribat. Benvinguda. Benvingut!

Res més.
Si ho vols, ens trobem aquest dissabte, a les 12.30 hores, per compartir el vermut i una estona!  Una abraçada forta i enyorada!

Publicat per ramonoromi

Persona. Educador. Des de fa més de 22 anys, dinamitzador del gòTIC Ajuntament de Tàrrega (Lleida). Tècnic en projectes culturals i participatius. Assessor digital a entitats socials i administracions locals. Àmplia experiència com a formador, tant en entorns virtuals com presencials. Gran experiència en acompanyament i animació de grups. Expert en disseny i comunicació en els Nous Mitjans. Consultor TIC i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Ràdio Tàrrega, Nova Tàrrega, Revista Estris,...) Moc els ulls.

3 respostes a “R5 / Fem lo vermut?

Deixa un comentari