R6 / This is art

El 15 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Art, coincidint amb l’aniversari de Leonardo da Vinci.

Quina sort tenim de comptar amb la creativitat, en aquests temps de confinament! De la nostra, la de tants que comparteixen la seua expressió a través de la xarxa, dels artistes de tots els temps,…

Google Arts & Culture

android-chrome-192x192-v1Plataforma digital en línia que permet passejar per galeries virtuals de les galeries dels principals museus d’arreu del món i mirar les seues obres d’art, proporcionant imatges amb més detall del que és visible a simple vista i vinculant continguts externs per obtenir-ne més informació. Actualment conté més de 32.000 obres d’art de 46 museus.

Hi pots accedir a través de l’adreça web artsandculture.google.com i de l’aplicació per a dispositius mòbils.

El repte que et proposem

Hem preparat la següent activitat que et permetrà treballar amb les pestanyes del navegador i aprendre a utilitzar l’aplicació Google Arts & Culture, a més de conèixer  nous artistes i obres d’art.

Hem preparat un mosaic amb les imatges de 15 obres d’art i els noms de les artistes que les ha creat,  Es tracta que les emparellis correctament.

Com ho has de fer?

 1. Fes clic per obrir l’activitat, en una pestanya nova.
 2. Fes clic per obrir Google Arts & Culture, en una pestanya nova. Més o menys, ho veuràs així.pestanyes R6
 3. A la pestanya Log in to Educaplay…  afegeix un nom per identificar-te -només servirà per situar la teua puntuació dins del rànquing de participants- i fes clic al botó Join In, per iniciar el joc.

  Per descomptat, no has de posar Ramon del gòTIC, sinó el teu nom R6 2

 4. Introdueix la clau 029389 per entrar al Challenge i prem el botó Enter
  R6 6
 5. Pot ser que aparegui un anunci. Si és així, espera a què finalitzi. A continuació prem el botó Començar, per iniciar la partida. R6 3
 6. Per emparellar l’obra i l’artista, cal que facis clic al seu damunt. Si és correcta, les miniatures quedaran emmarcades en verd; si és incorrecte, en vermell.
  Atenció, si comets 5 errors 10 errors, s’acaba la partida!
  R6 4
 7. La idea és que no ho facis a la babalà, sinó amb l’ajuda de Google Arts & Culture, que has obert en una altra pestanya. Per buscar una artista, fes clic a la lupa que hi ha a la part superior dreta de la pàgina. R6 5
 8. Vés pàgina avall, fins a trobar la secció elements, que mostra les obres digitalitzades disponibles a l’aplicació.
  Localitza l’obra que li correspon. Si cal, ajuda’t dels lliscadors, que hi ha a cada extrem per mostrar més imatges.  R6 6
 9. Ara que ho tens clar, torna a la pestanya #aCasaAmbelgòTIC i emparella l’artista amb la seua obra. Repeteix l’operació fins a finalitzar tot el taulell correctament.

En finalitzar, et mostra si has comès algun error i la classificació.
En quina posició has quedat dins del nostre Challenge Artístic?

I si quedem?

Et proposem fer una trobada aquest dimecres, 15 d’abril, a les 18 hores, per explicar-te en línia i en directe, el funcionament de l’aplicació web i mòbil Google Arts & Culture.

Algunes indicacions a tenir en compte:

 1. Si vols participar-hi, des del teu dispositiu mòbil, obre l’app de Jitsi i entra a la sala acasaambelgotic; si ho fas a través del navegador web, entra a https://meet.jit.si/acasaambelgotic. Es prega la màxima puntualitat.
 2. Després de donar-nos la benvinguda i presentar-nos, la persona dinamitzadora realitzarà la presentació de les principals funcions de l’eina, en versió web i mòbil)
 3. Finalment s’obrirà un torn de paraules (amb el sistema de ma alçada) per a la conversa.

Et demanem connectar el micro només quan hagis de parlar. Cal que el micròfon et surti ratllat. Si no és així, fes-hi un toc per silenciar-lo. Fent un altre toc, el podràs activar quan vulguis parlar.

Si hi ha problemes de connexió, només farem servir l’àudio i també tancarem la càmera web.

Moltes gràcies per participar!

Publicat per ramonoromi

Persona. Educador. Des de fa més de 18 anys, dinamitzador del gòTIC Ajuntament de Tàrrega (Lleida). Tècnic en projectes culturals i participatius. Assessor digital a entitats socials i administracions locals. Àmplia experiència com a formador, tant en entorns virtuals com presencials. Gran experiència en acompanyament i animació de grups. Expert en disseny i comunicació en els Nous Mitjans. Consultor TIC i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Ràdio Tàrrega, Nova Tàrrega, Revista Estris,...) Moc els ulls.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: