R10 / Al defora!

Aprofitant la celebració del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 i l’arribada a la primera fase de la transició cap a la Nova Normalitat, et proposem sortir al defora per gaudir, passejant pels camins de la natura propera.

El repte que et proposem

Per primera vegada, durant aquests dies, et proposem realitzar el repte a fora de casa teua. Després d’estar encauada tants dies, suposo que et mors de ganes de sortir pels carrers i passejar a pas tranquil.

Ets capaç de gravar, pujar i compartir el recorregut de la sortida, a través de l’aplicació Wikiloc?

Aquesta activitat es complementa amb la càpsula confinada en què explorem la interfície web de Wikiloc i aprenem a traçar una ruta, manualment.

Wikiloc

Aplicació web i mòbil gratuïta que permet emmagatzemar i compartir rutes a l’aire lliure georeferenciades, arreu de tot el món.

Wikiloc va ser creada l’any 2006 pel català Jordi Ramot. A data d”avui (maig del 2020) és una popular xarxa social amb gairebé 6 milions de membres, que comparteixen més de 16 milions de rutes.

ca.wikiloc.com

Conceptes clau

Ruta (Route) Intinerari predefinit, a partir d’un grup de punts d’ubicació, que a través de l’app, ens serviran per guiar la navegació per l’exterior.

Trajecte (Track) | Sèrie de punts que defineixen un camí que s’ha transitat anteriorment o que hem dibuixat virtualment sobre un mapa.  Vindria a ser com si anéssim fent un camí amb molletes de pa, a mesura que avancem, per si necessitem desfer el camí recorregut.
Cada punt conté informació sobre les coordenades de posició, hora, data i en la majoria dels casos, l’altura.

Waypoint | Punt d’interès posicionat sobre el mapa, informació detallada per a l’usuari.

Dana Tan’s
Dana Tan’s

Com ho has de fer? (amb el mòbil)

wikiloc

1.
Vés a la botiga d’aplicacions i descarrega’t l’aplicació Wikiloc Navegació Outdoor GPS

2.
Obre l’aplicació. Comença iniciant la sessió a Wikiloc (o registrant-te, si encara no tens compte. Per fer-ho vés al botó Perfil que hi ha al menú inferior.
Un cop iniciada la sessió, pots veure i editar el teu perfil d’usuari. Des d’aquí pots veure les rutes que has registrat amb l’aplicació o que has dissenyat des del web.

3.
Vés a Enregistrar ruta per gravar la teua activitat a l’exterior.
Abans, però, selecciona la base de mapa que vols visualitzar: fes un toc sobre la icona de la bola del món de la part superior dreta.
Aquí pots escollir entre descarregar-te el Mapa SENSE connexió de la zona per utilitzar-lo sense connexió a la xarxa (gratuïts i molt útils per no dependre de la connexió d’internet i sempre que tinguis espai disponible al mòbil) o utilitzar un Mapa AMB connexió (dels que serveix Google, amb els que necessitaràs comptar amb connexió a internet).
Si ho desitges, en aquest enllaç t’expliquen el significat dels signes de la llegenda dels mapes.

4.
Una vegada seleccionat el mapa, defineix el tipus d’activitat des del menú desplegable i toca Comença a Gravar per començar a registrar la nova ruta.

5.
Des del menú superior, prement el botó Dades, es pot accedir a les estadístiques de l’activitat que estàs realitzant: el temps i la distància recorreguda, la velocitat mitjana, el desnivell,…
Per tornar al visor, toca el botó Mapa.

6.
SI durant la ruta et trobes un punt d’interès, pots marcar-lo amb el botó d’una càmera i bandera, que hi ha a la part inferior dreta.
En pressionar-la crearàs un nou Waypoint, fent-li una foto, amb l’app disponible al teu mòbil. Fes la foto i prem sobre el botó . A continuació, complementa la informació rellevant d’aquest punt.

7.
Per a Pausar la ruta: prem el quadrat vermell, de la part inferior esquerra. La pots Reprendre per continuar l’activitat o Finalitzar la ruta. Tot seguit emplena la fitxa de ruta amb la informació bàsica.

Atenció! Com a evidència de què has aconseguit superar el repte, vés a camp Companys de Ruta, busca a gotic tarrega i afegeix-nos.

Acaba d’emplenar la resta de camps (nom, descripció, activitat, dificultat,…), activa el lliscador Puja per tal que quedi sincronitzada al núvol i toca el botó Desa i pujar per guardar i compartir la ruta.

…i ja està!

Recorda que pots recuperar i reinventar (resseguir) les teues rutes des de Perfil | Les meues rutes.

Bona feina. Enhorabona.
Gràcies per participar en aquest repte!

Si vols, recorda que pots deixar un comentari, compartint la teua experiència!

Publicat per ramonoromi

Persona. Educador. Des de fa més de 18 anys, dinamitzador del gòTIC Ajuntament de Tàrrega (Lleida). Tècnic en projectes culturals i participatius. Assessor digital a entitats socials i administracions locals. Àmplia experiència com a formador, tant en entorns virtuals com presencials. Gran experiència en acompanyament i animació de grups. Expert en disseny i comunicació en els Nous Mitjans. Consultor TIC i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Ràdio Tàrrega, Nova Tàrrega, Revista Estris,...) Moc els ulls.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: